GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

CollectSign vagy SignPad, mi a különbség?
CollectSign a rendszer, amelybe feltölthető az aláírandó dokumentum, kezelhető a dokumentum és az aláírási folyamat előrehaladása is. Itt szükséges regisztrálni azokat az eszközöket is (mobil telefon, tablet) amelyekre a mySigno Signpad alkalmazás letöltésre kerül. A mySigno Signpad alkalmazásban történik meg maga az aláírás (kizárólag erre szolgál), ehhez az alkalmazást automatikusan megnyitja a rendszer, amennyiben a Collectsign felületén a dokumentumot alá szeretnénk írni.
Ingyenes a használata?
Igen, bárki ingyenesen aláírhat amennyiben e-mailben/a rendszeren keresztül elküldenek neki egy dokumentumot. Az aláírandó dokumentum feltöltéséhez, a dokumentumhoz az aláírók hozzárendeléséhez és az aláírási folyamat indításához már szükséges az előfizetés.
Mennyibe kerül a CollectSign előfizetés?
Az előfizetés a dokumentumok feltöltéséhez, későbbi kezeléséhez szükséges, így az előfizetés díja is a dokumentumok számával arányos. Kérjük, hogy személyre szabott ajánlatunkért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.
Szükséges hozzá bármilyen külső eszköz?
A CollectSign használatához nem szükséges külső eszköz beszerzése, az aláíráshoz szükséges applikáció (Signpad) letölthető és biztonságosan használható Android,iOS és Windows eszközökről (okostelefon és tablet). Érintőképernyővel nem rendelkező PC eszközökön az aláíráshoz egy aláíró eszköz (pl. WACOM) szükséges (az egérrel történő aláírás nem támogatott!).
Szükséges hozzá az applikáció (SignPad)?
A dokumentumok kezelése és feltöltése a CollectSign weboldalon történik, viszont az aláíráshoz feltétlenül szükséges a SignPad applikáció letöltése.
Hogyan lehet letölteni az alkalmazást?
Szerződéskötés után az alkalmazás letöltési linkjeit, a telepítés és a használat legfontosabb tudnivalóit e-mailben elküldjük Önnek. A letöltési és telepítési útmutatót a Tudástárban találja meg.
Milyen dokumentumokat tudok vele aláírni?
Tartalmát tekintve bármilyen dokumentum aláírása elvégezhető a rendszerrel, legyen szó szerződésről, szállítólevélről, teljesítés igazolásról. A dokumentum típusa PDF- kell legyen, az aláírás helyét pedig könyvjelző jelezze. Ilyen dokumentum a Microsoft Word segítségével egyszerűen létrehozható.
Mikor tudom az első dokumentumot aláírni a rendszerben?
A szerződés megkötése után elküldünk Önnek minden szükséges tudnivalót a Collectsign felület és az aláíró alkalmazás letöltéséhez és használatához. Néhány egyszerű lépést követően – Regisztráció és belépés a collectsign.hu oldalára -> Alkalmazás letöltése -> Aláíró eszköz kiválasztása és regisztrációja – már fel is töltheti és alá is írhatja az első dokumentumot.
Mitől lesz hiteles az aláírásom a CollectSign-ban?
A hiteles kézi aláírást támogató alkalmazás (mySigno Signpad) megfelel az eIDAS fokozott biztonságú aláírás követelményeinek, amit egy független cég, a Veritan Kft. tanúsított.
Miért van szükség a mySigno SignPad alkalmazásra?
A mySigno SignPad alkalmazás végzi el a regisztráció során azoknak a titkosító kulcsoknak a telepítését, amelyek az aláírás biometria védelmét látják el. Ezek böngészőből nem telepíthetők automatikusan. Másrészről a böngészők sem feltétlenül biztonságosak, valamint folyamatosan módosulnak, így ezzel a megoldással ez kikerülhető.
Hogyan biztosított, hogy az aláírásomat nem tudják ellopni, lemásolni?
A kézi aláírás hitelességét bizonyító biometrikus adatok titkosítva vannak, még az üzemeltető és az előfizető munkatársai sem tudják visszafejteni. Csak bírósági eljárás során kerülhetnek az adatok vizsgálatra egy zárt rendszerben. Az aláírást a rendszer nem tárolja semmilyen formában, így azt utólag felhasználni nem lehet. Minden egyes aláírás egyedileg történik.
Bármilyen vállalati környezetbe integrálható?
Ennek nincs akadálya, megfelelő interfészeket biztosítunk mind a nagyobb vállalati környezetekhez való integrációhoz, mind szoftverfejlesztőknek ügyviteli rendszerük integrációjához.
Mennyi ideig tárolják a feltöltött dokumentumainkat a rendszerben?
A dokumentumokat jelenleg 2 évig tároljuk.
Mennyi dokumentumot tárolhatok a rendszerben?
Korlátlan mennyiségű dokumentum tárolható, a hátteret a Microsoft AZURE felhőszolgáltatás biztosítja.
Ki fér hozzá a feltöltött dokumentumokhoz?
A dokumentumhoz a jogosultsági szinteknek megfelelően lehet hozzáférni. Természetesen minden biztonsági intézkedést megteszünk, hogy jogosulatlan harmadik fél ne férhessen hozzá.
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem